Еднодневна екскурзия до град Правец

Дати на отпътуване:   22.04.2023
Код на програма: E-399

Продължителност: 1 ден

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 40 лв.


Дата Цена Резервирай
22.04.2023 от 40 лв. резервация
Отпътуване от град Севлиево в 08:30ч. за град Правец.
Пристигане в Правец.
Посещение Правешкия манастир "Св. Теодор Тирон”. Манастирът "Св. Теодор Тирон" е разположен на красиво място в Правешката планинска част на Стара планина извивайки се в Етрополския Балкан. Малка и стара обител построена през второто Българско царство. Освен с небесното си покровителство над манастира „Св. Теодор Тирон” присъства в него и с тялото си. Малка частица от предната фаланга на един от пръстите на Св.Теодор Тирон е дарена на манастира от Светата Русенска Митрополия от дядо Неофит  при много тържествена обстановка през 2007 г. Храмовият празник на манастира се чества в края на Великопостната седмица - събота.  Правешкият манастир е единствената православна българска обител, посветена на св. Теодор Тирон. Местните хора почитат светеца като пазител на града им, като ежегодно на два пъти там се
организират събори: на храмовия празник – Тодоровден и на Света Троица. В тези дни от околните села и градове в светата обител идва множество народ.
Разглеждане на историческия музей.Музеят представя историята на един регион, едно отминало настояще.
Развива  се като храм на познанието за древност, корени и памет. Той е институцията, която съхранява и популяризира богатото културно-историческо наследство на община Правец, съхранява го за поколенията, за да имат едно достойно бъдеще.
Посещение  къщата-музей на Тодор Живков, в която са събрани интересни вещи от целия живот на бившия държавник. реставрирана през 1974 г. Експозиционната зала включва предадените на отговорно пазене от резиденция “Бояна” - София, част от колекцията подаръци на Тодор Живков, подарявани в качеството му на държавен глава на НР България. Има предмети от цял свят, които показват културното многообразие на различни страни и народи.
 • Транспорт с лицензиран автобус; 
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка
 • Входни такси на посещаваните обекти 
 • Разходи от личен характер 

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г. – минус 5 лв.
 

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека ;
 • Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Оферта № Е399

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения