Екскурзия до Букурещ от Варна

Дати на отпътуване:  
Код на програма: E-145

Продължителност: 1 ден

Маршрут: Варна - Шумен/Разград -Русе -Букурещ- Русе – Шумен/Разград – Варна

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 43 лв.


Дата Цена Резервирай

Програма:
Отпътуване от град Варна в 3.30 ч.
 От Шумен в  4.30 ч. по маршрут Русе – Гюргево – Букурещ. Пристигане в града около 9.00 часа. Програмата започва с панорамна обиколка с местен екскурзовод – Триумфалната арка, Атенеума, Народния театър, Парламента-фотопауза, Патриархалната катедрала и дворец, Университета, площада на Победата, Кралския дворец.
Посещение на  :
Природонаучния музей, в който може да видите древни бозайници,риби,мекотели,скелети на динозаври и много други експонати.
Музеят  на селото   е най-големият музей на открито в Европа. Простира се по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Къщи със стръмни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздата духа на румънското село
Президентският  дворец  „Котрочени“  е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френския  архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първия  румънски крал Карол І и след това е  преустроен за резиденция на неговите наследници Фердинанд и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и  Президентската институция на Румъния.
 Ботаническата градина  Голямо изложение, където могат да се видят тропически растения, огромни палмови дървета или банани . Тук можете да намерите повече от 500 растения, които осигуряват през цялата година прекрасна гледка  на орхидеи, гигантски декоративни дървета или диви папрати, редки растения , специални растения, които се нуждаят от защита в Европа.
Свободно време (възможност за разходка в старите улички на Букурещ или посещение на търговски център МОЛ – Униря).Отпътуване за България около 16:30 часа. Пристигане в Шумен и Варна късно  вечерта.

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • панорамна обиколка на Букурещ;
  • медицинска застраховка Помощ при пътуване за лица до 70 год.;
  • екскурзоводско обслужване;
  • Входни такси за посещаваните по време на пътуването обекти – Природонаучен музей – 10 лева/5лв. –пенсионери /2,50 лв.-ученици/
  • Музей на селото – 7,50 лева /4лв. /2 лв./
  • Дворец „Котрочени” – 15 лева /10лв./10 лв./
Забележка:
1.Учениците   да носят ученически  карти или ученически бележник, а пенсионерите – документ от НОИ  за пенсиониране, за да ползват  намалени  входни такси!
2.За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ , задграничен паспорт и  акт за раждане  /копие и оригинал/.

3. Всички входни такси са с предварителна заявка.
4. Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
5. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
6. Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Оферта № Е145

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения