ЗЛАТОГРАД – КЪРДЖАЛИ – ТАТУЛ - ПЕРПЕРИКОН

Дати на отпътуване:   09.04.2021
Код на програма: E-287

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 129 лв.


Дата Цена Резервирай
09.04.2021 от 129 лв. резервация

ДЕН 1:

Отпътуване за Златоград. Посещение на Етнографския ареален комплекс в Златоград и свободно време за разходка. Настаняване в хотел в града. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2:

След закуска, отпътуване за древно тракийското светилище Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида. Туристическа програма в град Кърджали включваща прочутия храмов комплекс „Успение Богородично", изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Разглеждане и средновековния манастир „Йоан Предтеча" Посещение на „Регионален исторически музей", който е част от 100-те Национални туристически обекта на България. Разходка и до природния феномен Вкаменената сватба. Нощувка в град Кърджали.

ДЕН 3:

След закуска, отпътуване за скалния град Перперикон - Дом на богове и хора. Разглеждане и отпътуване за природния феномен Каменните гъби.

  • 2 нощувки със закуски в хотели 3*

  • 1 вечеря с дисководещ

  • транспорт с комфортен автобус

  • мед. застраховка.

  • входните такси на посещаваните обекти

Оферта № Е287

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения