Фестивала на лалето в Истанбул с посещение на Одрин и тръгване от Севлиево, Габрово, Казанлък и Стара Загора!

Дати на отпътуване:   08.04.2023, 20.04.2023, 27.04.2023
Код на програма: E-12

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Маршрут: Севлиево - Габрово - Казанлък - Стара Загора - Истанбул - Стара Загора - Казанлък - Габрово - Севлиево

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 329 лв.


Дата Цена Резервирай
08.04.2023 от 329 лв. резервация
20.04.2023 от 329 лв. резервация
27.04.2023 от 329 лв. резервация
ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА РЕЗЕРВАЦИЯ – ДЕПОЗИТ 80 ЛЕВА  И ДОПЛАЩАНЕ 14 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ 

1-ви ден
Отпътуване от Севлиево в 02:00ч. от паркинга на Кауфланд , в 02:30ч. от Габрово от паркинга срещу Дом на Хумора за Турция. Следобяд пристигане в Истанбул. Посещение на търговски център "Forum Istanbul" - един от най-посещаваните търговски центрове в Истанбул и един от най-големите в Европа. Свободно време за шопинг или разглеждане на Аквариума „Тюркуазу” /Входната такса за Аквариума - 325 TL,. Заплаща се предварително в турски лири./
Настаняване в хотел.
 Около 18:30 ч. /по желание/ екскурзия до квартал Левент с посещение на една от най – високите сгради в Европа с височина 234 м. - небостъргач Сапфир, с изкачване с асансьор до последния етаж, за да се насладим на уникалната панорама и кино 4D – виртуална разходка из Истанбул. /Цена на тура с включен билет за асансьор до последния етаж и 4D-кино: 35 евро/ Прибиране в хотела. Нощувка.
 
2-ри ден.
Закуска. ПОДАРЪК! Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Посещение на  българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподром с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на "Капалъ Чарши", Египетския пазар или водохранилището „Йеребатан“.

Свободно време или програма по желание: 
ПОДАРЪК! Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) - Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност - три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност - аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил.
Прибиране в хотела. Свободно време. 
Нощувка.

 
3-ти ден.
Закуска. Свободно време или програма по желание:
Разходка с корабче по Босфора – продължава около 1:30 часа като през това време екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла”, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и други интересни места /Цена на тура: 20 евро/.
Посещение с екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче сарай“ на Босфора. „Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколкото пожара султан Абдулмеджит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от вашия престой в Истанбул, за да видите официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване. /Цена на тура: 30 евро с включена входна такса за двореца, трансфер и екскурзоводско обслужване/. 

Прибиране в хотела. Следобяд: Свободно време.
Вечерта по желание:  Нощна разходка - новата атракция на Истанбул – Water Garden, където освен да се полюбувате на ослепителното лазерно шоу на пеещите фонтани, ще имате възможност и да похапнете в някой от  ресторантите, предлагащи неустоими изкушения. Water Garden се намира в Азиатската част. Цена на тура: 15 евро . 
Нощувка.

 
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за България и попътно посещение на Одрин. Самостоятелно разглеждане на джамията "Селимие" - символа на Одрин, построена през 1575 г. по проект на българският еничар Мимар Синан . Свободно време за пазар в центъра. Oтпътуване за България и късно вечерта прибиране в Габрово и Севлиево.

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел  3* в Истанбул;
 • Обзорна и пешеходна обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка Емирган;
 • Посещение на Българската църква Свети Стефан;
 • Посещение на „Forum Istanbul”;
 • Посещение на Одрин;
 • Медицинска застраховка(с доплащане за лица над 65 г.);
 • Посещение на новия султански дворец „Долмабахче“ – 30 евро;
 • Доплащане за застраховка на лица над 65 г - 3 лв на ден
 • Входни такси: аквариума във Форум Истанбул (325 TRL/265 TRL-дете)
 • Доплащане за настаняване в еднинична стая :100 лв
 • Посещение на „Истанбул Сапфир“ и 4D-кино – 35 евро
 • Екскурзия „Нощен Истанбул“ – 15 евро
 • Разходка с корабче по Босфора – 20 евро;

 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:
 • 7 дни преди датата на отпътуване
Пътуване на лица с ограничена подвижност:
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полезна информация:
 • Валутен курс 1 лира = 0.11 лева
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500

Необходими документи:
 • валиден задграничен паспорт с 5 месечна валидност към датата на заминаване; валидна лична карта;
 • за деца до 18г., пътуващи без родители или с 1 родител - нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Забележка
 • Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Записване и начин на плащане:
 • Депозит 80 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по реда на записване;

Оферта № Е12

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения