РОДОПСКИТЕ ЯЗОВИРИ – БАТАК, БЕГЛИКА, ДОСПАТ , ВЪЧА, ДЕВИН И ДЕВИНСКАТА ПЪТЕКА!

Дати на отпътуване:   26.09.2020
Код на програма: E-282

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Маршрут: Габрово – Пещера – Батак – Доспат – Девин

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 95 лв.


Дата Цена Резервирай
26.09.2020 от 95 лв. резервация

Ден 1

Отпътуване в 07:00 часа от Севлиево ( паркинга на Кауфланд ), от Габрово в 07:30 часа ( паркинга срещу Дом на Хумора ) по маршрут: Габрово – Пещера – Батак – Доспат – Девин . Пристигане в гр.Пещера . Възможност за посещение на средновековната крепост "Перистера", разположенa на хълма „ Св. Петка” над града. Крепостта на гълъба…

Отпътуване за гр. Батак. Пешеходна обиколка на града и посещение на най-известната църква "Св. Неделя" - позната още като църквата, свидетел на нечуваната жестокост по времето на Баташкото клане. И до ден днешен, освен костите на стотиците избити жени и деца, по стените можете да видите смразяващата картина от алена кръв, останала от телата на убитите. Посещение и на историческия музей. Свободно време за обяд. Попътно спиране и кратки фото –паузи край язовирите Беглика, Широка поляна , Доспат…

Възможност денят да приключи с Вълчи камък – най-високата на Балканския полуостров панорамна площадка . Гледката ще ви остави без дъх а самото преживяване по изкачването й ще остави във вас уникална емоция , която дълго време ще помните.

Нощувка в гр.Девин.


 

Ден 2

След закуска, разходка по екопътека Струилица - Самодивско пръскало – Калето – Лъката, известна и като Девинска екопътека. Маршрутът следва извивките на Девинска река и ни дава възможност да опознаем богатата природа на Родопа планина. По поречието на реката са запазени место обитания на видра и на дива коза, а по скалите наоколо растат Орфеево цвете, Вълнеста камбанка, Снежно кокиче и др.

Свободно време в Девин. Отпътуване по панорамен път край язовир Цанков камък, Въча, Кричим. Фото пауза на красивият язовир Въча.

Отпътуване за Габрово и Севлиево.

  • транспорт с автобус 
  • 1 нощувка със закуска в Девин в хотел 3*
  • медицинска застраховка 
  • екскурзоводско обслужване
  • входни такси при посещаваните обекти 
  • доплащане за единична стая - 40 лева
  • разходи от личен характер

Оферта № Е282

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения