Самодивското пръскало - Каньон на водопадите - Сливодолско падало

Дати на отпътуване:   25.06.2021
Код на програма: E-230

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 155 лв.


Дата Цена Резервирай
25.06.2021 от 155 лв. резервация
Ден 1
Тръгване от Севлиево ( Кауфланд) 07:00 и Габрово 7:30 ( Дом на Хумора и Сатирата ). Отпътуване    в  посока   Кричим  - Девин, покрай язовирите Кричим, Въча, Цанков камък. Попътно спиране  и фотопауза   на яз.Въча.  По поречието на река Девинска  се отправяме за началото на  атрактивна  екопътека  от висящи  мостове. Пътеката води до местността Лъката, в която е съществувало средновековно селище. Днес местността представлява обширна поляна, обградена от красиви върхове. На 800 метра от поляната,  нагоре  се намират останките от прочутата родопска крепост Кавурското Кале / VІ-ХІІІ век/.  Пътят до нея отнема около 30 минути.  Общата дължина на  основната пътека  е около 4 км и се изминава  за около 3 часа в двете посоки. Наблизо по леко  стръмна пътека се стига и до красивия водопад „Самодивско пръскало”  / 30 мин/ . Свободно време в Девин . Продължаване за Смолян / Пампорово. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2
След закуска, отпътуване за началото на екопътека „Каньона на водопадите” -  феерията от водопади,  водоскоци  и омайна природа.  Пешеходен преход по пътека, която върви срещу течението на реката и изкачвайки се нагоре преминава ту отляво, ту отдясно, а малки дървени мостчета ще ви прехвърлят от двете страни на  Еленска река.  На места са обособени и места  за отдих, където може да отпочинете, да хапнете и да утолите жаждата си. Може просто да постоите да се полюбувате на изключителното спокойствие, което цари тук. 
Нарушава  се единствено от чуруликането на птичките и  ромоленето на  река.   Ако стигнете до самия край на екопътеката, ще се озовете на най-високата точка, в която се намират и трите панорамни площадки, разположени на над 1700 м. н.в. От тях ще видите Смолян отвисоко  и красиви пейзажи, стигащи чак до Гърция. Преминаването  и  отнема около 5 часа.  След това отпътуване за гр.Смолян – свободно време, по желание разглеждане на музея и посещение на Планетариума .  
 / Възможност за цял ден в гр. Смолян – по желание/
Вечеря. Нощувка.

Ден 3
След закуска отпътуване за връх Снежанка и  пешеходна разходка до Орфеевите скали  . Отпътуване за началната точка на прехода към един от най-високите водопади в Родопи планина – Сливодолско падало, с пад на водата около 50 м  . Пътеката  представлява маршрут, преминаващ под тунел от надвиснали широколистни дървета, а на други места се превръща в малък живописен дървен мост и поема над шумолящите речни води на река Сливов дол, дала името на водопада.Маршрутът е с малка денивелация. Първа и последна третина от него са малко по-стръмни. Прехода в двете посоки е около 3 часа .  Отпътуване  за  Севлиево и Габрово .

 
  • транспорт с автобус 
  • 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел 3*
  • екскурзоводско обслужване 
  • медицинска застраховка
  • разходи от личен характер 
  • входни такси за посещаваните обекти

Оферта № Е230

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения