Сандански - Рилски манастир - Мелник - Рупите!

Дати на отпътуване:   01.04.2022
Код на програма: E-304

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 135 лв.


Дата Цена Резервирай
01.04.2022 от 135 лв. резервация
Ден 1
Отпътуване от Габрово ( Дом на хумора и Сатирата) в 06:30 ч. ,от Севлиево(Кауфланд) в 7.00ч по маршрут София - Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица" – най – внушителният паметник на българската архитектура и най – големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. По желание разходка до параклиса на свети Иван Рилски. Отпътуване за Сандански. Разходка в града и време за почивка.
 
Ден 2 
Разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи. Дегустация на известното местно вино мелнишка широколистна. Посещение на Роженски манастир в близост до Мелник, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Възможност за обяд в местната механа на селото „Рожен" с вкусни ястия от българската национална кухня. Отпътуваме  за село Златолист, родно място на известната Преподобна Стойна. Главна забележителност на селото е църквата „Св. Георги", в която е живяла пророчицата. Тя е водела отшелнически  живот, пророкувала е и е помагала на хората. В средата на храма под купола се намира мраморна плоча с двуглав орел. Посетителите събуват обувките си и стъпват върху плочата, защото има поверие, че камъкът е енергиен и лекува.  В двора на църквата расте вековно дърво, на повече от 1300 години, за което се носи поверие, че има лечебна сила и лекува всеки, който застане под короната му,  а който се полюлее на люлката, завързана на клоните му, ще се излекува от безплодие. 
 
Ден 3
Посещение на национален парк - музей Самуиловия парк.  Покрай брега на реката води красива алея. Тя минава по пешеходен мост и се отправя към подножието на хълма. В околностите  през лятото на 1014 година се е състояла историческата Беласишка битка, в която българските войски са предвождани от цар Самуил. Отпътуване за Рупите и  църквата „Света Петка Българска", в близост до къщата, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Разглеждане на комплекса. Отпътуване за Севлиево и Габрово.
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувка и 2 закуски в хотел 3* гр.Сандански;
  • Посещение на Рилски манастир, Мелник, Рупите, Роженски манастир, Златолист - Преподобна Стойна;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка за лица до 65 г.;
  • Входни такси за посещаваните обекти:
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв.
  • Разходи от личен характер;

Оферта № Е304

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения