Екзотична почивка на остров Занзибар

Код на програма: П-132

Код на програма: П-132

Продължителност: 10 дни / 7 нощувки

Дестинация: Занзибар, Занзибар

Вид транспорт: Самолет Самолет

Дати:
Цена от: 2860.00 лв.Дата Цена Резервирай
 
ДЕН 1 /  04.05.2020 София - Истанбул

Отпътуване от летище София  за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София - Истанбул - Занзибар в 15:45ч. Кацане в Истанбул в 17:10 ч. Полета за Занзибар в 19:45ч. 
 
ДЕН 2 / 05.05.2020 Истанбул - Занзибар
                                           
Кацане в  Занзибар в 03:05ч.
Кацане в 03:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до избраният хотел. Настаняване веднага при пристигане. Закуска и вечеря(или олинклузив). Свободно време. Нощувка. 
 
ДЕН 3 / 06.05.2020 Занзибар                                                         

Закуска.
Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 4ч).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане и при минимум 2 туриста – 60 евро).
Следобед – свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 4 / 07.05.2020 Занзибар       
                                                  
Закуска. Полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч. - срещу допълнително заплащане и при минимум 2 туриста – 53 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
 
ДЕН 5 / 08.05.2020 Занзибар   
                                                   
Закуска.
Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч. - срещу допълнително заплащане и при минимум 2 туриста – 95 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 6 / 09.05.2020 Занзибар     
                                            
Закуска.
Възможност за полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа - срещу допълнително заплащане и при минимум 2 туриста – 38 евро).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 7 / 10.05.2020 Занзибар   
                                             
Закуска.
Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа - срещу допълнително заплащане и при минимум 2 туриста – 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, онесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Вечеря. Нощувка.
 
 
ДЕН 8 / 11.05.2020 Занзибар     
                                         
Закуска. Свободен ден за плаж и пазаруване на сувенири. Вечеря. 

ДЕН 9 / 12.05.2020 Занзибар – Истанбул - София           
                                             
Отпътуване за летището около полунощ за полет до Истанбул в 04:05 ч. Кацане в Истанбул в 12:55 ч. Полет за София в 19:15 ч. Кацане на летище София  в 20:35ч.
 
 • Самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София –  Истанбул – Занзибар – Истанбул – София с включен багаж до 30кг 
 • 7 нощувки в избраният хотел на избрания пансион;
 • Ранно настаняване веднага след пристигане;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек;
 • Посрещане на място от представител на фирмата партньор в  Занзибар;
 • Представител от туроператора при минимум 15 пътуващи;

 
 • виза за Танзания – 50 щатски долара на човек (издава се на летището в Занзибар
  • за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването
 • градска такса - 1 USD на човек/на нощувка (заплаща се на място);
 • Доплащане за всичко включено в хотелите на о-в Занзибар (по желание);
 • Допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
 • Лични разходи на място;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 2 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.
Хотели по програмата: 
 

AHG Waridi Beach Resort & Spa-настаняване в Бунгало

закуска и вечеря олинклузив
2640 лева 2870 лева
1349 евро 1468 евро
 

Azao Resort & Spa-настаняване в двойна стая

 
закуска и вечеря олинклузив
2860 лева 3430 лева
1462 евро 1754 евро
 

Karafuu Beach Resort & Spa-настаняване в двойна стая

 
закуска и вечеря олинклузив
2970 лева 3438 лева
151 8евро 1757 евро
 

Uroa Bay Beach Resort-настаняване в двона стая

закуска и вечеря олинклузив
3480 лева 3970 лева
1779 евро  2029 евро
 

Оферта № П132

БЛОГ / ПЪТЕВОДИТЕЛ

Абонирайте се за нашите специални предложения