ЗЛАТОГРАД – КЪРДЖАЛИ – ТАТУЛ - ПЕРПЕРИКОН

Дати на отпътуване:  
Код на програма: E-287

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус Автобус

Цена от: 129 лв.


Дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии България


ДЕН 1:

Отпътуване в 07:00ч. от паркинга на Кауфланд в Севлиево по посока Златоград. Посещение на Етнографския ареален комплекс в Златоград и свободно време за разходка. Настаняване в хотел в град Златоград. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2:

След закуска, отпътуване за древно тракийското светилище Татул. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида. Туристическа програма в град Кърджали включваща прочутия храмов комплекс „Успение Богородично", изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Разглеждане и средновековния манастир „Йоан Предтеча" Посещение на „Регионален исторически музей", който е част от 100-те Национални туристически обекта на България. Разходка и до природния феномен Вкаменената сватба. Нощувка в град Кърджали.

ДЕН 3:

След закуска, отпътуване за скалния град Перперикон - Дом на богове и хора. Разглеждане и отпътуване за природния феномен Каменните гъби.

  • 1 нощувка със закускa в хотел 3* в Златоград
  • 1 нощувка със закускa в хотел 3* в Кърджали
  • 1 вечеря с дисководещ в Златоград
  • транспорт с комфортен автобус
  • мед. застраховка
  • входните такси на посещаваните обекти

Оферта № Е287